Házhozszállítás

Az áruházban leadott 30.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes kiszállítás!

A szállítási díj 2.500 Ft. 

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló

Vásárlási feltételek

Általános tudnivalók

A megrendelések feladása az iparijelolo.hu online áruházban elektronikus úton lehetséges. 
Az iparijelolo.hu áruházban a vásárlás gyors és egyszerű! Ön akár regisztráció nélkül is vásárolhat!

Ügyfélszolgálat

Kérdéseivel forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!  

Telefonon hétfőtől péntekig 8-17.00 óra között ér el bennünket: +36 20 250 2560 , levélben pedig bármikor kereshet: info"kukac"iparijelolo.hu

 

 

Fizetési, szállítási feltételek

Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon. 

A kiállított termékszámla megfelel az ÁFA tv., illetve a PM rendeletekben előírt kötelezettségeknek. 

A végszámla kiegyenlítése és a szállítás az alábbi módon történhet: 

- Fizetés postai utánvéttel: Az utánvét összegét Ön a csomagot átadó postásnak (futárnak) fizeti ki, amely összeg együttesen tartalmazza a termék értékét, a szállítási és a csomagolási költséget. A számlát a White Systems Bt. állítja ki. 

- Fizetés banki átutalással: Ügyfélszolgálatunkkal történt előzetes egyeztetés után kiállítjuk Önnek az átutalásos számlát. Az árut akkor tudjuk kiszállítani, miután bankunk látja az átutalt összeget. 

- A szállítás a Magyar Posta által történik. 

- Személyes átvétel is lehetséges Veszprémben, a White Systems Bt. székhelyén - ingyenes - , vagy egyéb, előzetesen egyeztetett helyszínen, Veszprém városon belül. Ebben az esetben a szállítási díj felszámításra kerül.  

A szállítási díj 30.000 Ft rendelési összeghatár alatt Magyarország területén előre utalás és utánvételes fizetés esetén is csak 2.500 Ft.

30.000 Ft összeget meghaladó vásárlás eetén a kiszállítás ingyenes. 

 

Személyes átvétel lehetősége adott Veszprémben, amennyiben a vásárló az általunk megadott címre eljön a csomagért. Ebben az esetben nincs szállítási költség. 

Amennyiben a rendelés leadása során a megrendelő veszprémi szállítási címet jelöl meg, és kiszállítást kér - tehát nem jön el személyesen a megrendelt termékekért, vagy csomagszállítást kér - úgy a szállítási költség felszámításra kerül. 

A szállítási idő 2-5 munkanap, a „rendelhető” termékek esetén kb. 10 munkanap. A szállítási határidő módosításának a jogát fenntartjuk.

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek ÁSZF

 

 1. Regisztráció
 2. Vásárlás
 3. Távszerződés
 4. Vételár, fizetési és szállítási feltételek, információk
 5. Vásárlástól való elállás joga, szavatosság
 6. A felelősség korlátozása
 7. Adatvételem
 8. Fogyasztóvédelem
 9. Hírlevél

 

Jelen ÁSZF tartalmazza a www.iparijelolo.hu webáruházban (a továbbiakban webáruház) elérhető online termék értékesítési szolgáltatás regisztrált és nem regisztrált felhasználó, azaz vásárló (a továbbiakban vevő vagy vásárló) általi használatának feltételeit. A webáruház az interneten a www.iparijelolo.hu cím alatt érhető el.

 

Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében a webáruház üzemeltetője az ÁSZF-et köteles hozzáférhetővé tenni. Az Általános szerződési feltételek mindenkor hatályos, lementhető és eltárolható változata megtalálható és letölthető a következő linkről: www.iparijelolo.hu/aszf

1. Regisztráció

 

 • Webáruházunkban regisztráció nélkül is böngészhet és vásárolhat!

 

 • Ha vásárolni szeretne, akkor azt regisztráció után vagy regisztráció nélkül is megteheti. Így adhatja meg számlázási és szállítási adatait. Amennyiben regisztrál, az Önnek is kényelmes megoldás, mert ha újra nálunk vásárol, belépéskor elegendő megadnia felhasználónevét és jelszavát, és már rendelhet is.

 

2. Vásárlás 

 

2.1.     A megvásárolni kívánt termékeket a termékek főlapjáról a kosarába gyűjtheti. Ha a kosarában már van termék, annak állapotát a vásárlás végösszegével együtt folyamatosan követheti. Ha mindent összegyűjtött, amit vásárolni szeretne, a "Kosár" gombra kattintva jut tovább a vásárlási folyamatban. 

 

2.2.     Ha a termék a kosárba került, akkor a megrendelés elküldése előtt választhat: regisztrációval, vagy regisztráció nélkül vásárol. Meg tudja adni adatait, szállítási címét, illetve számlázási nevét, címét, továbbá választhat fizetési és szállítási módot is. Adatait a megrendelés elküldése előtt ellenőrizheti. Ha valamely adat hibás, akkor azt a megrendelés elküldése előtt még módosíthatja.

 

2.3.     AMegrendelés" gomb megnyomása előtt „pipával” kell jóváhagynia az ÁSZF-ben illetve az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, majd elküldheti nekünk megrendelését, melyet automatikusan, elektronikus levél útján megerősítünk. Abban az esetben, ha rendelése feldolgozásakor mindent rendben találunk, automatikusan teljesítjük azt. Előtte természetesen tájékoztatjuk Önt a szállítás várható időpontjáról. A szállítási határidő raktáron lévő termék esetén 2-5 munkanap, "rendelhető" termék esetén pedig kb. 10 munkanap. 

 

2.4.     Felvilágosítás, speciális kérés, esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat az info@iparijelolo.hu e-mail címen, vagy a +36 20 250 2560-as telefonszámon.

 

 • Megrendelésének leadásával Ön a White Systems Bt. vásárlója lesz. Kérjük, tanulmányozza át az alábbi tudnivalókat:           

 

3. Távszerződés

 

3.1.     A szerződés tárgya a White Systems Bt. internetes áruházában található valamennyi árucikk. Az árucikkek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon tudhatja meg.

 

A webáruház megtekintésével, a regisztrációval, illetve a vásárlással (az itt felsoroltak bármelyikével) a jelen ÁSZF szerint szerződés jön létre a webáruház üzemeltetője, a White Systems Bt., mint eladó és a vásárló között. A vásárló, mint a webáruház használója köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit. Amennyiben a vásárló az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy az oldalt nem használhatja, a webáruházban vásárlást nem eszközölhet. A vásárló személyes adatainak kezeléséről az „Adatvédelem” rendelkezik, melyet a 7. pontban talál, avagy közvetlenül elérhet az alábbi linken: www.iparijelolo.hu/Adatvédelem.

 

3.2.     Adataink:

 

Cégnév: White Systems Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

A társaság képviselője: Fehérné Szerenka Szilvia

Telefonszáma: +36 20 250 2560 

A társaság székhelye: 8200 Veszprém, Rózsa u. 33/1. 

Adószáma: 29088841-2-19

Bankszámlaszáma: 11600006-00000000-14544888

Számlavezető bank: Erste Bank Hungary Nyrt.

Cégjegyzékszáma: Cg. 19-06-508283

Nyilvántartásba bejegyző bíróság megnevezése: Veszprém Megyei Bíróság mint Cégbíróság

weboldal cím: www.iparijelolo.hu

e-mail cím: info kukac iparijelolo.hu

 

Tárhelyszolgáltató: UNAS Online Kft. 9400 Sopron, Kőszegi u. 14., unas kukac unas.hu

elérhetősége: unas kukac unas.huwww.shop.unas.hu

 

3.3.     A megrendelés elküldésével és annak e-mail által történő visszaigazolásával a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján távollévők közötti szerződés jön létre a White Systems Bt., mint Szolgáltató, Eladó, valamint a Megrendelő, mint Vevő között az alábbi feltételek szerint:

 

 • A Szolgáltató köteles a Vevő által banki átutalással vagy utánvéttel fizetendő, a Vevő által kiválasztott termékeket a megjelölt szállítási címre eljuttatni. Amennyiben a megrendelés teljesítése bármilyen okból akadályba ütközik, úgy a Szolgáltató köteles haladéktalanul e-mail vagy telefon útján felvenni a kapcsolatot Vevővel a továbbiak egyeztetése érdekében.

 

 • Vevő köteles az általa megrendelt és az eladó által a megadott címre kiszállított termékeket átvenni, a Szállító által küldött visszaigazoláson feltüntetett vételárat - mely a termékek csomagolási és szállítási költségeit is tartalmazza - banki átutalással a White Systems Bt. részére megfizetni, avagy utánvétes rendelés esetén készpénzben a kézbesítő részére kifizetni. Átutalásos fizetés esetén a vevő a terméket az átutalás teljesítése után kapja kézhez.

 

 • Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Veszprémi Járásbíróság illetékességét kötik ki.

 

 • Az itt nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) számú Kormányrendelet szabályai az irányadóak.

 

3.4.     Az áruház használatának segítségével létrejövő szerződések nyelve a magyar, az ily módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződéseknek, és azokat a White Systems Bt. nem iktatja.   

 

3.5.     Eladó felhívja a vásárló figyelmét arra, hogy a távollévők közötti, elektronikus úton kötött szerződés a vevő számára fizetési kötelezettséggel jár. Eladó gondoskodik arról, hogy a vásárló a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után. Ha a webáruház üzemeltetője nem tett eleget ezen kötelezettségének, akkor a szerződés semmis. A semmisségre csak a vásárló érdekében lehet hivatkozni.

4. Vételár, fizetési feltételek, szállítási információk

 

4.1.     Az árucikkek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely tartalmazza az általános forgalmi adót is. A termékek mellett szereplő vételárak biztosan nem változnak meg a megrendelés leadása és az árucikkek kézhezvétele közötti időszakban, Ön tehát azt az árat fizeti, amelyet megrendeléskor lát az oldalon.

 

4.2.     A kiállított termékszámla megfelel az ÁFA tv., illetve a PM rendeletekben előírt kötelezettségeknek.

 

4.3.     A végszámla kiegyenlítése és a szállítás az alábbi módon történhet:

 

- Fizetés postai utánvéttel:

Az utánvét összegét Ön a csomagot átadó postásnak (futárnak) fizeti ki, amely összeg együttesen tartalmazza a termék értékét, a szállítási és a csomagolási költséget. A számlát a White Systems Bt. állítja ki.

 

- Fizetés banki átutalással:

Ügyfélszolgálatunkkal történt előzetes egyeztetés után kiállítjuk Önnek az átutalásos számlát. Az árut akkor tudjuk kiszállítani, amikor bankunk látja az átutalt összeget.

 

- A szállítás a Magyar Posta által történik.

 

- Személyes átvétel is lehetséges Veszprémben. Veszprémben történő átvételkor szállítási költséget nem számolunk fel! A személyes átvétel lehetősége Veszprém város, előzetes egyeztetést követő helyen és időben. Amennyiben a megrendelő veszprémi szállítási címet jelöl meg postai csomagfeladással, abban az esetben a szállítási díj is felszámításra kerül! 

 

A szállítási díj Magyarország területén előre utalás és utánvéttel történő fizetés esetén is csak 2.500 Ft.

30.000 Ft összeget meghaladó megrendelés esetén a kiszállítás ingyenes. 

 

4.4.     A szállítási idő 2-5 munkanap, a „rendelhető” termékek esetén kb. 10 munkanap. A szállítási határidők módosítási jogát fenntartjuk. A vásárló által leadott megrendelést követően a szállítási határidő e-mail útján visszaigazolásra kerül.

5. Vásárlástól való elállás joga, szavatosság

 

5.1.     A vevő az áru átvételét követő 14 (tizennégy) napon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a távollévők között kötött szerződésekről szóló 45/2014. (II.26.) Kormányrendeletben foglaltak szerint.

 

5.2.     A Kormányrendelet egyértelművé teszi, hogy a fogyasztó elállása esetén a vevőnek nem csak a vételár, de a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségek (kiszállítási költség) is visszajár a vevőnek.

 

5.3.     A vevő elállása esetén a White Systems Bt. az áru ellenértékét és az ezzel kapcsolatosan felmerült, a White Systems Bt. által a termékkel egyidejűleg a vevőnek kiszámlázott egyéb költségeket haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti.

 

5.4.     A White Systems Bt. kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén téríti vissza a teljes vételárat.

 

5.5.     Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott dolgokra vonatkozó szavatossági és jótállási igények intézésének eljárási szabályairól szóló 19/2014. (IV. 29.) NGM rendeletben foglaltak az irányadóak.

 

5.6.     Azon termékekre, amelyek eladási ára 10.000 Ft, vagy az alatti, kötelező jótállás – jogszabály alapaján – nem vonatkozik, ugyanakkor a gyártó vagy a forgalmazó vállalhat önkéntes jótállást, illetve a fogyasztót megilletik a kellékszavatossági jogok. Ezekről az alábbi linken tájékozódhat: http://fogyasztovedelem.kormany.hu/node/151

 

5.6.      Elállási / Felmondási nyilatkozat minta letöltése 

6. A felelősség korlátozása

 

6.1.     A www.iparijelolo.hu áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

 

6.2.     A www.iparijelolo.hu semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek azok be:

 

- Az Interneten küldött és/vagy fogadott bármilyen adat.

- Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza az áruház akadálytalan működését és a vásárlást.

- Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.

- Bármely levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, de főleg bármilyen adat elvesztése.

- Bármely szoftver nem megfelelő működése. Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

 

6.3.     A webshop nem felelős semmilyen alapon semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

 

6.4.     A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

 

6.5.     Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való kapcsolódásáért és az áruházban való vásárlásért.

 

6.6.     A www.iparijelolo.hu nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

 

6.7.     A www.iparijelolo.hu szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás az áruházban történt megjelentés időpontjától lép életbe. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az online megtalálható a webáruházban. Természetesen a vásárló azt az árat fizeti a megrendelése után, amely a megrendelés leadásakor érvényben volt.

 

6.8.     Az üzemeltető szabadon beperelhet bármely személyt, aki csalást követ el, vagy annak elkövetésével próbálkozik. Azonban a White Systems Bt. nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

 

6.9.     Abban az esetben, ha a vásárló bármilyen formában megsérti a szabályokat, az üzemeltető szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.    

7. Adatvédelem

7.1. Adatkezelési tájékoztató (kattintásra!)

7.2. Adatvédelmi szabályzat (kattintásra!)

7.3.     Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk. A vásárlók adataik kizárólag saját szerződéseink, számlázásunk és könyvelésünk dokumentálásra használjuk.

 

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

 

A személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás során:

 • az Ön által a regisztrációkor megadott személyes adatait tisztességesen és törvényesen dolgozzuk fel,
 • az adatokat csak meghatározott és törvényes célra tároljuk, és attól eltérő módon nem használjuk fel,
 • megfelelő biztonsági intézkedéseket teszünk az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében, a jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozzuk.

 

7.4. Adatvédelmi irányelvek:

 

7.4.1. A www.iparijelolo.hu kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, akkor az adatszolgáltatás önkéntes! Az érintettet tájékoztatni kell az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.

 

7.4.2. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a White Systems Bt. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kív4nja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

 

7.4.3. Az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során az Alapelveknél rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja.

 

7.4.4. A White Systems Bt. kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, továbbá kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ezirányú kötelezettségeinek teljesítésére.

 

7.4.5. Az ügyfél által kezdeményezett feliratkozás, illetve vásárlás egyben a feliratkozási feltételek kifejezett elfogadását jelenti, azaz a felhasználó előzetes hozzájárulását a cég adatbázisába való felvételhez, illetve elektronikus levelek fogadásához, esetlegesen hírlevelek küldéséhez.

8. Fogyasztóvédelem

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt. Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

 

Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni

a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalokhoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

 

A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listáját megtalálja a http://jarasinfo.gov.hu/ oldalon. 

  

Ha valaki panaszt kíván tenni egy vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, nem kell feltétlenül bírósághoz fordulnia. Választhatja az alternatív vitarendezést. Alternatív vitarendezésnek tekinthető minden olyan eljárás, melynek révén a vitában álló felek peren kívül rendezhetik jogvitájukat. Ez azt jelenti, hogy a vevő felkér egy semleges harmadik felet – hivatalosan bejegyzett vitarendezési testületet –, hogy közvetítsen a vevő és a vevő által bepanaszolt kereskedő között. Különböző típusú vitarendezési testületek léteznek (közvetítők, választott bíróságok, ombudsmanok, békéltető testületek, fogyasztóvédelmi panaszbizottságok stb.), melyek egymástól eltérő módon járnak el: megoldást javasolhatnak panaszával kapcsolatban, előállhatnak mind a vevőre, mind a kereskedőre nézve kötelező megoldással, vagy egyszerűen csak egy asztalhoz ültetik a vitás feleket abból a célból, hogy kölcsönösen elfogadható megoldást találjanak.

 

A www.iparijelolo.hu webáruházat üzemeltető White Systems Bt. székhelye szerint illetékes békéltető testület neve:

Veszprém Megyei Békéltető Testület

székhelye, postai címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

telefonszáma: 06 88/814-121

internetes elérhetősége: www.bekeltetesveszprem.hu

 

ODR link: az 524/2013/EU rendelet 14. cikke az alábbiakat írja elő:

 

Az online adásvételi szerződésben érintett kereskedőknek a fogyasztókkal fennálló esetleges vitáik rendezéséhez kötelesek tájékoztatni a vásárlókat, hogy online vitarendezési platform létezik, ami felhasználható a vitáik rendezéshez. A vitarendezési platformra mutató elektronikus link:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

9. Hírlevél

 

Akcióinkról, híreinkről szeretnénk rendszeresen tájékoztatni vásárlóinkat, hírlevél formájában. Ezért figyelmébe ajánljuk hírlevél szolgáltatásunkat, melyre az e-mail címe és neve megadásával iratkozhat fel.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatvédelem
 1. Adatvédelem

 

Adatvédelmi tájékoztató (kattintásra!)

 

1.1. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk.

 

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

 

A személyes adatokra vonatkozó követelmények a gépi feldolgozás során:

 

 • az Ön által a regisztrációkor megadott személyes adatait tisztességesen és törvényesen dolgozzuk fel,
 • az adatokat csak meghatározott és törvényes célra tároljuk, és attól eltérő módon nem használjuk fel,
 • megfelelő biztonsági intézkedéseket teszünk az adatállományokban tárolt személyes adatok védelme érdekében, a jogtalan hozzáférést, megváltoztatást vagy terjesztést megakadályozzuk.

 

1.2. Adatvédelmi irányelvek:

Adatvédelmi szabályzat (kattintásra!) 

 

Az üzemeltető kötelezettséget vállal arra, hogy felhasználóinak bármely adatának felvétele, rögzítése, kezelése előtt világos, figyelemfelkeltő és egyértelmű közlést tesz közzé, amelyben tájékoztatja őt az adatfelvétel módjáról, céljáról és elveiről. Mindezeken túlmenően, minden olyan esetben, amikor az adatfelvételt, kezelést, rögzítést nem jogszabály teszi kötelezővé, akkor az adatszolgáltatás önkéntes! Az érintettet tájékoztatni kell az adatkezelés céljáról és arról, hogy az adatokat kik fogják kezelni, illetve feldolgozni. Az adatkezelésről való tájékoztatás megtörténik azzal is, hogy jogszabály rendelkezik a már létező adatkezelésből továbbítással vagy összekapcsolással az adat felvételéről.

 

1.2.1. Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a White Systems Bt. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről a felhasználót tájékoztatja, és ehhez előzetes, kifejezett hozzájárulását megszerzi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy a felhasználást megtiltsa.

 

1.2.2. Az adatok felvétele, rögzítése és kezelése során az Alapelveknél rögzített korlátozásokat minden esetben betartja, tevékenységéről az érintettet annak igénye szerint, elektronikus levelezés útján tájékoztatja.

 

1.2.3. A White Systems Bt. kötelezi magát, hogy gondoskodik az adatok biztonságáról, megteszi azokat a technikai és szervezési intézkedéseket, továbbá kialakítja azokat az eljárási szabályokat, amelyek biztosítják, hogy a felvett, tárolt, illetve kezelt adatok védettek legyenek, illetőleg megakadályozza azok jogosulatlan felhasználását és jogosulatlan megváltoztatását. Kötelezi magát arra is, hogy minden olyan harmadik felet, akiknek az adatokat esetlegesen továbbítja vagy átadja, ugyancsak felhívja ezirányú kötelezettségeinek teljesítésére.

 

1.2.4. Az ügyfél által kezdeményezett feliratkozás, illetve vásárlás egyben a feliratkozási feltételek kifejezett elfogadását jelenti, azaz a felhasználó előzetes hozzájárulását a cég adatbázisába való felvételhez, illetve elektronikus levelek fogadásához, esetlegesen hírlevelek küldéséhez.

 

Fogyasztóvédelem

Fogyasztóvédelem

 

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság 2016. december 31. napjával jogutódlással megszűnt. Az NFH általános jogutódja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a másodfokú ügyekben országos illetékességgel a Pest Megyei Kormányhivatal jár el. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülnek a stratégiai feladatok, például az ellenőrzések szakmai felügyelete, illetve a tárca felügyeli a két fogyasztóvédelmi laboratóriumot, továbbá a magyarországi Európai Fogyasztói Központot.

 

Amennyiben a fogyasztó fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni

a lakóhelye szerint illetékes járási hivatalokhoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.

 

A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listáját megtalálja a http://jarasinfo.gov.hu/ oldalon. 

  

Ha valaki panaszt kíván tenni egy vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, nem kell feltétlenül bírósághoz fordulnia. Választhatja az alternatív vitarendezést. Alternatív vitarendezésnek tekinthető minden olyan eljárás, melynek révén a vitában álló felek peren kívül rendezhetik jogvitájukat. Ez azt jelenti, hogy a vevő felkér egy semleges harmadik felet – hivatalosan bejegyzett vitarendezési testületet –, hogy közvetítsen a vevő és a vevő által bepanaszolt kereskedő között. Különböző típusú vitarendezési testületek léteznek (közvetítők, választott bíróságok, ombudsmanok, békéltető testületek, fogyasztóvédelmi panaszbizottságok stb.), melyek egymástól eltérő módon járnak el: megoldást javasolhatnak panaszával kapcsolatban, előállhatnak mind a vevőre, mind a kereskedőre nézve kötelező megoldással, vagy egyszerűen csak egy asztalhoz ültetik a vitás feleket abból a célból, hogy kölcsönösen elfogadható megoldást találjanak.

 

A www.picajelolo.hu webáruházat üzemeltető White Systems Bt. székhelye szerint illetékes békéltető testület neve:

Veszprém Megyei Békéltető Testület

székhelye, postai címe: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

telefonszáma: 06 88/814-121

internetes elérhetősége: www.bekeltetesveszprem.hu

 

ODR link: az 524/2013/EU rendelet 14. cikke az alábbiakat írja elő:

 

Az online adásvételi szerződésben érintett kereskedőknek a fogyasztókkal fennálló esetleges vitáik rendezéséhez kötelesek tájékoztatni a vásárlókat, hogy online vitarendezési platform létezik, ami felhasználható a vitáik rendezéshez. A vitarendezési platformra mutató elektronikus link:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

Webáruház készítés